Deze website maakt gebruik van cookies

Building new ways is niet iets wat we alleen in de fysieke bouw doen, ook online bouwen we aan de beste ervaring op onze website. Hiervoor gebruiken we cookies!

Akkoord
Niet akkoord

Lisa Santen

Project Analist - count & cooper

Twee jaar geleden leerde ik Count & Cooper via de Business Course kennen en al vanaf moment één voelde ik mij op mijn plek. Dit kwam allereerst door de collega’s, maar ook het uitdagende werk sprak mij aan. Ik heb dan ook niet lang getwijfeld om te gaan solliciteren.

Inmiddels werk ik ruim een jaar als project analist en mijn gevoel blijkt te kloppen. Mijn collega’s bij C&C zijn open, stoer, gezellig, scherp, kritisch, competitief, creatief en echte teamspelers. Dat merk je des te meer wanneer je weer eens een dag op kantoor zit. De energie die mij dat oplevert is ongekend!

"Ondanks het verschil in mate van kennis en expertise van ons als project analisten en de twee partners, heb ik me altijd enorm gewaardeerd gevoeld om mijn werk."

Maar ook het werk is gaaf! In de eerste twee maanden na mijn start, had ik de eer om in een klein team mee te doen aan de tender voor een groot project in Amsterdam: de renovatie van de kademuren. Als Amsterdamse vond ik het prachtig om een plan te schrijven voor een dergelijk project, en al helemaal toen ik me realiseerde dat een tender een echte wedstrijd is. Die wilde ik winnen. Dat betekende keihard werken, maar wel in een team. Dit team bestond uit een partner, projectleider en twee project analisten. Ondanks het verschil in mate van kennis en expertise van ons als project analisten en de twee partners, heb ik me altijd enorm gewaardeerd gevoeld om mijn werk. Onze input werd serieus genomen en bij het afronden van onze tenderstukken, laat op de avond, met een biertje in de hand, voelde het alsof ik echt iets had bijgedragen.

Meteen daarna ben ik aan de slag gegaan met de opstart van de Opwaardering van de Twentekanalen, een mooi project in het oosten van het land. Hier werken we samen met drie grote waterbouwpartijen in een consortium en doen we met een team van Count & Cooper de projectbeheersing. De grote uitdaging is om alle verschillende disciplines van zo’n project samen te brengen en ervoor te zorgen dat we de processen zodanig inrichten dat de uitvoerders het werk kunnen realiseren. Dat vraagt om een scherpe analytische houding waarin je veel vragen stelt om de juiste informatie boven tafel te halen en samen verder te komen.

Voor mij is het werk extra leuk wanneer we voor uitdagingen komen te staan en dingen minder soepel lopen dan verwacht. Omdat wij risicodragend in de projecten zitten, is de extrinsieke motivatie gelijk aan de intrinsieke motivatie: namelijk een kwalitatief goed project neerzetten. Dus als het allemaal wat moeizaam loopt, ligt er voor een projectbeheersingsteam de grote taak om alles weer netjes op de rails te krijgen. Hierbij moet je de techniek, processen en -het allerbelangrijkst- de mensen goed op elkaar afstemmen.    

Elke week ben ik twee dagen op projectlocatie in Almelo. Omdat het vanuit mijn huidige woonplaats Den Haag zo lang reizen is, verblijf ik daar in een hotel, samen met een aantal collega’s van het project. ’s Avonds eten we dan samen, gaan we soms sporten of ondernemen iets leuks in de omgeving. Laatst zijn we met een groep gaan mountainbiken. Het zijn dit soort extraatjes die maken dat wij een onderling goede band ontwikkelen en dat werken bij Count & Cooper als vanzelfsprekend voelt.

Spreekt dit je aan?

Kom dan eens langs voor een lekkere kop koffie!

maak afspraak