Deze website maakt gebruik van cookies

Building new ways is niet iets wat we alleen in de fysieke bouw doen, ook online bouwen we aan de beste ervaring op onze website. Hiervoor gebruiken we cookies!

Akkoord
Niet akkoord

Een dag op Project

Met laura bij 'de entree'

De Entree, de vernieuwing van de centrumkant van Amsterdam Centraal, is een project met heel veel partners, stakeholders en afhankelijkheden. Alles hangt nauw met elkaar samen. Dit vraagt van iedereen veel afstemming en flexibiliteit. In mijn rol als raakvlakcoördinator en hoofd werkvoorbereiding probeer ik de afhankelijkheden binnen het project, te managen en de afhankelijkheden van de aannemer met externe partijen in goede banen te leiden. Een uitdagende en diverse rol, waardoor elke dag er voor mij anders uit ziet.

Een dag op Project De Entree met Laura 

Van alles tegelijk

Momenteel zitten we in een fase waar diverse werkzaamheden parallel in uitvoering gaan. We zijn begonnen met de bouw van de ondergrondse fietsenstalling, en binnenkort vinden voorbereidende werkzaamheden plaats voor het verbreden van de Middentoegangsbrug en het vernieuwen van de traminfrastructuur. 

Werkzaamheden die op hetzelfde moment, binnen hetzelfde gebied plaatsvinden, met rijdende trams en 300.000 passanten per dag. De ultieme afstemuitdaging. Elk discipline bereidt zijn eigen werkzaamheden voor en komt bij elkaar om te borgen dat de werkzaamheden parallel kunnen plaatsvinden.

Fasering op weekniveau voor meer inzicht

Vandaag hebben wij door middel van faseringstekeningen tot op weekniveau inzichtelijk gemaakt, wie er welke werkzaamheden uitvoert op welk moment. Bij het vertalen van de integrale planning - waar alle werkzaamheden in staan beschreven - naar visuele faseringstekeningen worden de clashes tussen de werkzaamheden inzichtelijk.

Om de integraliteit te borgen,  betekent dit dat je soms werkzaamheden eerder of later moet uitvoeren. Of je moet specifieke maatregelen nemen voor de omgeving om de planning van het project te halen. In deze sessie hebben we verschillende maatregelen genomen en optimalisaties gevonden doordat alle disciplines met elkaar meedenken in het belang van het project. 

Waar je het voor doet…

De uitvoerders gebruiken de faseringstekeningen weer om op dag niveau met elkaar de werkzaamheden af te stemmen. Een goed moment om ook buiten de werkzaamheden te bekijken. Op de bouwplaats besef je weer goed waarom we zoveel met elkaar afstemmen. We zijn damwandplanken aan het aanbrengen en 30 meter verderop zijn we kabels aan het leggen.

In het water zijn we palen aan het trekken, de tram rijdt langs, groepen toeristen kijken verbaasd naar alle fietsers, auto's toeteren en voetgangers bewegen zich verder Amsterdam in. Als je vanaf een afstand kijkt is het een druk schouwspel op een klein stukje Amsterdam waar alles bij elkaar komt. Ik zie een goed gelegde puzzel waar ik trots op ben. 

Meer weten over dit project?

Bekijk de projectpagina

Project de entree

Stationsplein 45 | Unit A7.194
(Entree A, zijde Stationsplein)
3013 AK Rotterdam

Ontvang alle vacature updates