Deze website maakt gebruik van cookies

Building new ways is niet iets wat we alleen in de fysieke bouw doen, ook online bouwen we aan de beste ervaring op onze website. Hiervoor gebruiken we cookies!

Akkoord
Niet akkoord

Interview Hannah Gutjahr

Omgevingsmanager bij VeenIX

Hoi! Ik ben Hannah Gutjahr en ik werk sinds twee maanden bij Count & Cooper. Hier heb ik het enorm naar mijn zin! Voordat ik in de bouw- en infrastructuur ging werken heb ik in de ontwikkelingssamenwerking gewerkt. Deze keuze kwam voort uit mijn brede maatschappelijke interesse, die ik verder had ontwikkeld tijdens mijn studies Internationale Betrekkingen en Conflict Studies.

Tijdens de coronacrisis ben ik echter breder rond gaan kijken om op zoek te gaan naar een nieuwe stap. De ontwikkelingssamenwerking is een hele interessante sector, maar draait vaak om projecten die ver weg zijn en waar een concreet resultaat moeilijk zichtbaar is. Visuele concrete resultaten is dan ook wat mij aantrok tot consulting binnen de bouw. Daarom heb ik in september 2021 de stap gemaakt naar omgevingsmanagement bij een ingenieursbureau. Maar nog liever wilde ik aan de slag bij projecten in de uitvoering, en toen Count & Cooper langskwam bleek dit een hele goede match.

Kun je wat vertellen over jouw werk bij Count & Cooper?

Momenteel zit ik op het project VeenIX A9, waar ik onder andere het vergunningenmanagement doe. Komende tijd moeten er heel veel vergunningen worden aangevraagd. Er ligt daarom een grote uitdaging in het op tijd verzamelen van alle informatie en het schakelen met verschillende partijen. Vanuit het project hebben we met verschillende vergunningverleners te maken, je moet daarom wendbaar zijn en in iedere situatie weer evalueren welke regelgevingen van toepassing zijn. Door deze uitdagingen groei ik steeds meer in het omgevingsmanagement; iets wat ik heel leuk vind!

Op welke manier gebruik jij jouw studies International Relations en Conflict Studies nu in jouw werk als omgevingsmanager?

Ik ben heel interdisciplinair geschoold: mijn studie ging over politiek, geschiedenis, economie en cultuur. Die interdisciplinariteit en brede interesse komen nog steeds terug in mijn werk. Vanuit mijn studieachtergrond keek ik naar internationale geopolitiek, maar binnen mijn werk houd ik me bezig met dynamieken op lokaal niveau. Dat is misschien een verandering in reikwijdte, maar de dynamieken blijven hetzelfde. Ieder probleem dat zich voordoet benader ik vanuit allerlei verschillende perspectieven.

Ook is het belangrijk om als omgevingsmanager goed om te kunnen gaan met conflicten. Hoe breng je verschillende partijen samen? Als omgevingsmanager heb je een dubbele rol: naar buiten toe vertegenwoordig je het project, en naar binnen toe vertegenwoordig je de omgeving.

Wat onderscheidt Count & Cooper van andere consultancies binnen de bouw & infrastructuur?

Count & Cooper is echt een jong en dynamisch bedrijf. We doen daarnaast veel met persoonlijke ontwikkeling. Het is daarmee een hele energieke en leergierige club, die écht voor die verandering wil zorgen. Ook hanteren we een nieuwe manier van werken in de bouw en passen we allerlei nieuwe technologieën toe in onze werkwijze - dat maakt ons vooruitstrevend.

Wat staat er nog op je bucketlist komende tijd?

Ik wil de Kilimanjaro nog beklimmen en de komende tijd vooral doorgroeien in mijn rol als Omgevingsmanager binnen Count & Cooper!

Tekst: Hannah Gutjahr | Beeld: Count & Cooper | Datum: 23-03-2023