Deze website maakt gebruik van cookies

Building new ways is niet iets wat we alleen in de fysieke bouw doen, ook online bouwen we aan de beste ervaring op onze website. Hiervoor gebruiken we cookies!

Akkoord
Niet akkoord

Interview Dennis Kuiper en Wouter de Graaf

Building new ways

Onze samenleving stelt steeds hogere eisen aan infrastructuur en bouwplannen. Daardoor is de oude, vertrouwde manier van werken vaak simpelweg niet goed genoeg meer. Maar gek genoeg verandert er in de praktijk eerlijk gezegd vrij weinig. En dat komt niet omdat partijen niet willen veranderen, het komt omdat ze eigenlijk niet weten hoe. Wij geloven dat de bouwwereld een impuls van buitenaf nodig heeft. Een partij die denkt vanuit andere conventies en die nieuwe technologieën gebruikt. Een partij die juist geen concurrent is of een bedreiging vormt, maar juist een sterke aanwinst is. Die partij is Count & Cooper. Precies daarom presenteerden wij onlangs onze nieuwe merkpositionering. Oprichters Wouter en Dennis leggen je uit hoe deze ontstaan is en wat Count & Cooper hiermee toevoegt aan de bouwwereld.

"Wij zijn de bouwer die niet bouwt"

“Het grootste taxibedrijf ter wereld heeft geen eigen auto’s. En de grootste hotelketen ter wereld heeft geen eigen kamers. Uber en Airbnb zijn nextgen bedrijven die simpelweg partijen bij elkaar brengen en technologie gebruiken om dat zo efficiënt, betrouwbaar en winstgevend mogelijk te doen. Game changers. En dat is nou precies hoe wij impact maken; wij zijn de bouwer die niet bouwt.”

- Wouter

Nieuwe combinaties zijn de basis van elke vorm van innovatie en vooruitgang, zoals de econoom Schumpeter in de vorige eeuw al beschreef met ‘neue Combinationen’. “Daar geloven wij heilig in”, legt Dennis uit. “De bouwwereld wordt door McKinsey omschreven als ‘de branche waar de afgelopen jaren de minste vooruitgang is geboekt en waar de meeste ruimte ligt voor innovatie en vooruitgang'. Precies daarom is Count & Cooper juist constant op zoek naar nieuwe combinaties. Van talent, van bedrijven met elk hun eigen specialisme, en van ouderwets vakmanschap met alle nieuwe technologieën die tegenwoordig beschikbaar zijn.”  

Samen de bouwwereld veranderen

Innoveren, en dus die nieuwe combinaties creëren, is niet iets dat Count & Cooper alleen doet. “Wij gaan de bouwwereld niet alleen veranderen, daar gaan we samen voor zorgen. Wij geloven in de kracht van samenwerken, want dat levert de meeste combinaties op. En daarbij leren van elkaar en samen vooruit”, vertelt Wouter. “Building new ways, zoals de nieuwe pay-off van Count & Cooper luidt, is in die zin dan ook een open uitnodiging aan de complete branche om de verbinding aan te gaan.”