Virtueel bouwen is Digital Project Management

Digital Project Management is het effectief toepassen van (informatie)technologie in complexe bouwprojecten. Het stelt ons in staat om het project volledig virtueel te realiseren voordat we echt buiten aan de slag gaan. Voor ons is Digital Project Management de ultieme combinatie van mensen, processen en technologie in een project. Onze aanpak rust op vier hoofdprincipes:

  • Flow van informatie – Informatie tussen partijen en faseringen is continue in beweging
  • Toegankelijkheid van informatie – Informatie moet altijd voor iedereen beschikbaar zijn
  • Betrouwbaarheid van informatie – Informatie moet betrouwbaar zijn om tot de juiste besluitvorming te komen
  • Impact op het primaire proces – Digital Project Management stuurt in een bouwproces op de haalbaarheid van plannen, verlaagt of elimineert faalkosten, verhoogt de kwaliteit en minimaliseert risico’s

Al het bovenstaande integreren wij in onze dagelijkse werkwijze.

Entree-2-resize

Vital-2-resize

Forum2-2-resize

Activiteiten Digital Project Management

Praktisch betekent dit dat wij ons met name richten op de volgende activiteiten:

4D plannen, zowel tijdens de Aanbesteding als in Uitvoering
Door gebruik te maken van 4D plannen brengen wij de kwaliteit van de Projectplanning tot een hoger niveau en verschaffen we een duidelijker risicoprofiel. Daarnaast leidt 4D tot een betere afstemming tussen de verschillende disciplines en resulteert in visueel communicatiemiddel van de planning. 4D plannen hoort tot de standaard Count & Cooper-aanpak, zowel in Aanbesteding als in Uitvoering, en wordt gebruikt voor het valideren en optimaliseren van de Projectplanning.

4D validatie projectplanning
We koppelen de 3D modellen aan de projectplanning, voegen het bouwmaterieel en de bouwplaats-inrichting toe. We analyseren de knelpunten, onduidelijkheden en kritische aandachtsgebieden. Hiervan maken we een gedetailleerde rapportage.

4D optimalisatie projectplanning
Samen met het projectteam optimaliseren we in 4D virtuele bouwsessies de planning en daarmee de uitvoeringsaanpak en verhogen daarmee de voorspelbaarheid gedurende de uitvoering. We voeren dit uit voor de gehele planning of kritische delen ervan. Logistiek, bouwvolgorde en veiligheid zijn onderwerpen waar we samen naar kijken.

Virtual Reality Simulaties
We maken gebruik van VR om je de bouw van het project al op voorhand te laten ervaren. We brengen het 4D-model met belichting en geluid tot leven. Je kan dus niet alleen door het 3D-model heen lopen, maar ziet ook het project tot stand komen. Je hebt letterlijk de afstandsbediening in handen om de tijd te controleren en je gaat en staat waar jij wilt.
VR is bijvoorbeeld in te zetten tijdens Risicosessies, Raakvlakoverleggen, Dialoogsessies met Opdrachtgever, Informatieavonden met Stakeholders, of de ultieme droogbouwsessie.

BIM strategie & 3D modelleren
Uw project in BIM? Dat kunnen wij voor u organiseren. In een project waar BIM wordt toegepast, is het belangrijk om de basis goed neer te zetten. Onderwerpen waar aan moet worden gedacht zijn:

  • Project BIM/Informatie-strategie
  • BIM Protocol
  • BIM modelleerplanning
  • BIM Informatie Levering Specificatie (ILS)
  • Begeleiding clash-sessies (3D) / virtuele bouwsessies (4D)

Onze ervaring op dit gebied is breed, van infrastructuur tot utiliteitsbouw.

Onze partners

 

Mark Moerman

Meer weten over hoe wij virtueel bouwen?

moerman@countcooper.nl

lub@countcooper.nl

Robert-Jan Lub

Get in touch

Stuur een email Count & Cooper op LinkedIn